G. I. Gurdjieff : Beelzebubs fortællinger til sit barnebarn (1. bog)

DKK 200

Georg Ivanovitj Gurdjieff (1866-1949)1 efterlod sig tre serier af bøger under den samlende titel Alt og Alting, hvoraf den første er En objektiv kritik af menneskelivet eller Beelzebubs fortællinger til sit barnebarn. De over tusinde sider, som denne serie består af, er en allegorisk (nogen vil sige mytologisk) fortælling om Jorden og menneskelivet fortalt af Beelzebub til barnebarnet Hassein, mens de sidder i et rumskib et sted i det ydre rum.

Beelzebubs fortællinger indeholder en kosmologi, et psykologisk system og en metode, hvis mål det er at hjælpe mennesker til helt bogstaveligt at vågne op til deres potentiale og egne indre muligheder.

Den engelske udgave, som er den primære baggrund for denne oversættelse – udarbejdet af Det Danske Gurdjieff Selskab over en lang årrække – er oprindeligt gennemarbejdet af Alfred R. Orage. Han var på sin tid en fremtrædende redaktør og politisk tænker – og en del af Gurdjieffs inderkreds. Teksten har derfor mange litterære kvaliteter. Den er desuden i høj grad også skrevet til oplæsning.

Vi præsenterer nu 1. del af Beelzebubs fortællinger – tag med på en forunderlig rejse ud i rummet, tilbage i historien og ned i menneskesindets dybder.

* Forudbestillingsrabat tilbydes mod at forlaget kan hæve beløbet på din konto med det samme. Tilbuddet er gældende frem til 1. december og bogen forventes afsendt senest den 13. december.