Belatz : Lucios skat

DKK 100

Den baskiske anarkist Lucio Urtubia (født i Cascante, Navarra, 1931) er mere handlingsmand end teoretiker. Hans liv har været en konstant kamp, og i modsætning til det, mange tænker, er netop dette hans arvegods, hans skat. På baggrund af endeløse samtaler og interviews med anarkisten fra Navarra genskaber den baskiske tegner Belatz i sin grafiske roman Lucios skat med minutiøs skarphed de steder, personer, hændelser og stemninger, som har præget Urtubias liv.

Hans nu officielle biografiforfatter, illustratoren Belatz, beretter om både de mest berømte, men også de mere ukendte oplevelser og eventyr: Om barndommen i Cascante under Franco-diktaturet, om de første bankekspropriationer, om løben om hjørner med politiet, om personlige og familiære sager, om forfalskningen af rejsechecks fra den amerikanske storbank Citibank og den berømte forhandling med samme og om de hemmelige grænsekrydsninger…

Alt – eller så godt som alt – bliver gengivet på disse action-fyldte sider. For som den uforlignelige anarkist selv minder os om ”er en revolutionær, der ikke gør noget, ligesom en præst.”