Claus Ankersen : Pendæmonium

DKK 100

Claus Ankersen: Pendæmonium, kortprosa, 168 sider

Hvad laver Mark Twain og Svend Åge Madsen på et rumskib med 5000 nedfrosne forfattere i dvale? Hvordan går det Paul Auster som krage i Erlend Loes telt, hvor også Haruki Murakami hænger ud? Citerer digtermunken Rasputin virkelig Sjón? Og vil det lykkes Inger Christensen at komme uskadt ned fra sit bogstavbjerg?

Pendæmonium er en pikaresk punktroman af Claus Ankersen: En litterær drømmerejse og esoterisk introduktion til mere end til 200 forfatterskaber og først og fremmest deres penneførere. Bogen er på samme tid poetik, litteraturhistorie, psykoanalyse, okkultisme, skarptandet kritik, surrealisme og et fabulerende syretrip.

Pendæmonium, som er Claus Ankersens tiende siden debuten i 2003, er i den grad en forfatterbog: En litterær drømmerejse med både kærlige skub, beundring og samtaler med de mange forfattere. Mød dem i selskab med andre kulturelle ikoner og kulturpersonligheder. Levende, døde, store, små, glemte, ikoniserede; prosaister og poeter, danske og udenlandske.

Bonusinfo: Bogens titel er en parafrase over navnet på helvedes hovedstad i Miltons Paradise Lost . Her betyder det ‘De skrivende ånders sted’.