Evy Konigsberg : Ud af stedet

DKK 100

Én af den danske del af internettets mest bramfri og humørfyldte rimsmede, Evy Konigsberg, udkommer endelig i bogform med samlingen Ud af stedet. Og de kommer ud af stedet:

CYKLISTER

Der er masser af cyklister
I kongens København
De blæser rundt på gaderne
Og er til ingen gavn
Deres aggressive adfærd
Er en tænderraslende gru
De hamrer ind i dig
Og skriger fuck you

Bogens undertitel – “Vers, rim og eder i udvalg” – skal tages særdeles bogstaveligt, men muligvis ikke alt for alvorligt. Som f. eks. digtet her om den mærkværdighed, de fleste kender, at tøj har en tendens til At krympe med årene, sådan ligesom af sig selv:

STØRRE

Hold nu din fede kæft
Din ubehøvlede stymper
Jeg ved sgu da ikke hvorfor
Dit tøj krymper og krymper
Kunne det tænkes at du
Simpelthen er blevet større?
Det har i hvert fald ikke noget
Med vaskemaskinen at gøre

Blandt de øvrige motiver i bogen er digtet om kontoret som både fængsel og paradis, om halsbrand, fumlegængeri og naturligvis også om mor! Et helt afsnit er viet digte til og om og på andre digtere og skrivende folk, herunder Søren Ulrik Thomsen, Hemingway, Pessoa. Og Mads Holger.

Evy Konigsberg er vistnok 34 år, gift og har to børn. Hun er født i Viborg, men bor i København på Nørrebro. Hun har også boet i New York, hvor hun har arbejdet for et stort reklamebureau. Her mødte hun sin amerikanske mand. Og så påstår hun, at Stewart Allen Konigsberg ( a.k.a Woody Allen) er hendes grandonkel.