Gorm Henrik Rasmussen : Strøm

DKK 250

Kategori:

STRØM (2021). Gorm Henrik Rasmussens roman inspireret af hans venskab med digteren Michael Strunge.

Den fremstormende digter Morten Strøm har alt det hans ven Daniel ikke har og som han angler efter: Et velrenommeret forlag, der udgiver hans bøger, succes, anerkendelse og berømmelse. Da Daniel møder Morten, befinder han sig midt i eksistentiel krise, hvor han slås med skyldfølelser efter sin ekskærestes selvmord, og hvor han er på nippet til at opgive sin drøm om at blive digter. Strøm opmuntrer ham til at skrive løs, og snart følger Daniel sin nye ven og mentor ind i skaberkraften og vanviddet.

STRØM handler i eksistentiel forstand om ungdom, der prøver sig selv af på livet.

“EN FIRSERPRINS UDEN KONGERIGE … Under både overmod og vemod har teksten også fundet sprækker til selvironi, humor og sprød poesi.”

– Erik Skyum-Nielsen, Information

“Romanen er alt andet end en satirisk udstilling af tidens selvbevidste fænomener, tværtimod er den en dybt indfølt beretning fra en periodes københavnske inderside, fyldt med smerte og poesi, og samtidig en af den slags bøger, man har lyst til at citere fra i én uendelighed. Så smukt er den skrevet.”

– Otto Pretzmann, Nordjyske

“Med dette stilsikre bidrag har forfatteren gjort sit til at beskrive én af de mest spændende perioder i dansk litteratur, og han har, ikke mindst, sat en tyk streg under sin egen sikre placering i det danske litterære landskab.”

Ove Hesselbjerg Rasmussen, kulturen.nu

 

Gorm Henrik Rasmussen (f. 1955) har skrevet romaner, digte og børnebøger samt fortællinger om skæve eksistenser fra Nordjylland, heriblandt Originalernes by (Vindrose, 2007). Hans seneste udgivelse er Pink Moon – en fortælling om Nick Drake (Det Poetiske Bureau, 2023)