Gorm Henrik Rasmussen : Strøm

DKK 250

Kategori:

Den fremstormende digter Morten Strøm har alt det hans ven Daniel ikke har og som han angler efter: Et velrenommeret forlag, der udgiver hans bøger, succes, anerkendelse og berømmelse. Da Daniel møder Morten, befinder han sig midt i eksistentiel krise, hvor han slås med skyldfølelser efter sin ekskærestes selvmord, og hvor han er på nippet til at opgive sin drøm om at blive digter. Strøm opmuntrer ham til at skrive løs, og snart følger Daniel sin nye ven og mentor ind i skaberkraften og vanviddet. Venskabets første fase, der strækker sig over et halvt år, beskriver én lang optur for Daniel: Han har fundet den soulmate, som han altid har længtes efter. Vendepunktet indtræder, da Strøm forsøger at begå selvmord efter en kort, ulykkelig kærlighedsaffære. Selvmordsforsøget kommer uden forudgående varsel, og Strøm ender som langstidspatient på Nordvang. Daniel ser nu til fra sidelinjen, hvordan hans ven langsomt og uafvendeligt fanges ind af maniodepressivitetens blækspruttearme.

STRØM er samtidig en rejse ind i storbynatten, en fortælling om København i firserne og om en generation, der dyrkede forfaldet og undergangen.

Gorm Henrik Rasmussen (f. 1955) har skrevet romaner, digte, børnebøger og noveller, samt fortællinger om skæve eksistenser fra Nordjylland, heriblandt Originalernes by (2007). Hans biografiske fortælling Pink Moon – A Story about Nick Drake (2012), er udgivet i England og Spanien.