Gorm Rasmussen: Himmelbjerge

DKK 250

Kategori:

HIMMELBJERGE af Gorm Rasmussen handler om en godt 70-årig mand, Erkild Erkildsens jagt på den identitet, han burde have fundet for længst! Malaga, Aalborg, Madagascar, Thy, Prag, København, Galapagos, Vordingborg og Guds Rige, men først og fremmest Møn, den lille ø i Østersøen, er nogle af destinationerne på hans desperat halsende færd efter sandheden.

Han har haft alt, altid, og i følelsen af at have forspildt det hele slår han sig ned på Møn for at granske de verdensberømte kalkmalerier i Fanefjord Kirke og skrive en roman, ikke om maleren, men om den enfoldige, halvblinde murersvend, der blev sat til at overkalke dem efter reformationen. Samtidig påbegynder han en af-alkoholiseringsbehandling og indleder jagten på sin faders grav. Det er en karnevalistisk, hallucinatorisk rejse, der rammes af virkeligheden, da en kærlighedstvist om en langt yngre kvinde tager en meget dramatisk drejning.

Om forfatteren 

 

Gorm Rasmussen, f. 1945 i Aalborg har siden 1972 udgivet en række bøger, digte, noveller, romaner, samt radio- og TV-dramatik og egnsspil. Han er uddannet journalist, har rejst vidt og bredt og skrevet til danske og skandinaviske medier samt lavet radioreportager. Han har en grad i spansk, som han oversætter fra. Endvidere har han bidraget til flere dokumentarfilm som researcher og manuskriptforfatter. Er oversat til hollandsk, engelsk og tysk. Er bosat på Møn og er med tiden blevet en blid og medgørlig bedstefar.