Tilbud

J.K. Huysmans : Fra dybet

DKK 200 DKK 140

Titlen på J.K. Huysmans’ mest berygtede værk, Là-bas – som direkte oversat betyder: ‘dernede’ – skal her forstås som det sjælelige dyb, det okkulte såvel som det esoteriske, menneskesindets labyrintiske, hemmelige domæne, som man nødvendigvis må udforske og erkende eksistensen af for at kunne opnå en højnet bevidsthed.

Værkets protagonist Durtal – Huysmans’ alter ego – en midaldrende, dømmesyg forfatter, bosiddende i Paris, arbejder med en biografi om Gilles de Rais (1404-1440), fransk adelsmand og massebarnemorder der anses som værende modellen for Charles Perraults Blåskæg. Gennem vennen, den enigmatiske, lærde læge des Hermies, introduceres Durtal, til hjælp med sine studier af den diabolske Rais’ sværmen for alkymi, for den ligeså diabolske og forføreriske madame Chantelouve og drages snart ned i det 19. århundredes underverden af satandyrkelse.

Fra dybet er den tredje Huysmans-udgivelse på Det Poetiske Bureaus Forlag efter Et dilemma og Mod strømmen, alle på dansk ved den fænomenale Annette David.