Jan Hatt-Olsen : Det ny cirkus

DKK 150

Kategori:

Jan Hatt-Olsens værk Det ny cirkus – 89 installationer/positioner er en digtbog, der leger med det fysiske rum, som bogen også udgør. Derved bliver læseren undervejs i tvivl om, hvorvidt man sidder med en bog i hånden eller rent faktisk går rundt på et galleri og betragter en udstilling.

Jan Hatt-Olsen skriver i forordet: “Jeg ønsker at skabe en lyrik som er konkret, konkretistisk, semantisk, metafysisk og egentlig synes jeg ikke at der er så stor afstand mellem de forskellige ord, de er forskellige, men de er vævet ind i hinanden.”

Om legen med bogen som fysisk rum, skriver han: “Bogens arkitektur, fysiske materialer, historie, kontekst, og digtsamlingen som en installation af sprogfragmenter (ord) i bogens rum og ordene som materialer, er et væsentligt element i det lyriske udtryk.”

Jan Hatt-Olsen er en internationalt anerkendt digter og installationskunstner med flere udgivelser bag sig på Det Poetiske Bureaus Forlag. Bedst kendt er han som skaber af værket Værløse Bymidte – Lyrikinstallation, Bog, Digtsamling hvor han i september 2004 omskabte Værløse Bymidte til en digtsamling, et projekt han har fået stor international ros og anerkendelse for.