Jules Verne : Guldvulkanen

DKK 150

I den verdensberømte franske forfatter Jules Vernes murstensthriller Guldvulkanen arver to canadiere, Summy Skim og Ben Raddle, uventet en mine i Klondike. Med Vernes kendte sans for dramatik støder de på katastrofer, sygdom og ekstremt vejr, der synes at have en vis aktualitet, særligt i dag: Undervejs bliver de to også fanget i et oversvømmet Klondike.

Den franske forfatter Jules Verne var en flittig mand. Fra 1863 og frem til 1905 skrev han henved 100 værker: romaner, noveller, skuespil, naturvidenskabelige bøger og digte. Et lille antal af de ca. 65 romaner blev først udgivet efter hans død af hans søn Michel Verne, som – har det senere vist sig – rettede i faderens manuskripter. Enkelte er først udgivet i deres originale form i de sidste 30 år.
Blandt de mange romaner er der omtrent 20, der aldrig er blevet oversat til dansk.   Det danske Jules Verne-selskab har i samarbejde med Det Poetiske Bureaus Forlag blandt sine formål at gøre disse værker tilgængelige for danske læsere i uforkortet oversættelse. Guldvulkanen udkom oprindeligt i en redigeret version i 1906, men denne udgave er oversat efter det forholdsvis nyfundne originalmanuskript.

Det er den sjette i serien af nye oversættelser efter Wilhelm Storitz’ hemmelighed (2013), Rejsebureauet Thompson & Co. (2015), Havet i Sahara (2016), Foran flaget (2017) og Meteorjagten (2019).

Guldvulkanen, der ligesom de foregående udgivelser er oversat af Lejf Rasmussen, vil givetvis glæde Jules Vernes mange fans og den lægger sig oplagt lige ind i rækken af mere kendte klassikere som En verdensomsejling under havetZarens kurerRejsen til Jordens indre og Jorden rundt på 80 dage.