Jules Verne : Meteorjagten

DKK 150

Ikke på lager

Det Poetiske Bureaus Forlag fortsætter der, hvor drengeromanerne holdt op! Nu udkommer det femte bind af den franske forfatter Jules Vernes ikke tidligere oversatte bøger, Meteorjagten.

Jules Verne skrev sig, som forfatter til f. eks. den kulturgeografiske roman Jorden rundt på 80 dage og den geologiske thriller Rejsen til jordens indre, igennem de naturvidenskabelige discipliner i et forsøg på at skabe et leksikon for unge i romanens form. Mod slutningen af sit forfatterskab tog han fat på problem-stillinger, som teknologiseringens udvikling rejser. en del af disse romaner – omtrent 20 – er aldrig blevet oversat til dansk. Det danske Jules Verne Selskab har i samarbejde med Det Poetiske Bureaus Forlag blandt sine formål at gøre disse værker tilgængelige for danske læsere i uforkortet oversættelse.

Mere end naturvidenskabens landvindinger handler Meteorjagten om menneskelig forfængelighed. To amatørastronomer opdager et meteor af guld (hvad der astrofysisk set godt kan tænkes) og forsøger hver at navngive det efter sig selv. En tredje spiller kommer ind i kampen, en opfinder, der konstruerer et in-strument, der kan få (guld)meteoren til at falde, hvor han vil have det. Det kan kun gå galt!

Tidligere er udkommet: Wilhelm Storitz’ hemmelighed (2013), Rejsebureauet Thompson & Co. (2015), Havet i Sahara (2017) og Foran flaget (2018), alle, som Meteorjagten, på dansk ved Lejf Rasmussen.

Om den seneste udgivelse, Foran flaget, skrev bibliotekernes lektør: “Spændende og underholdende roman, som hører hjemme på klassikerhylden. Den er godt oversat i et flydende sprog og er en rigtig god læse-oplevelse.”