Jules Verne : Wilhelm Storitz’ hemmelighed

DKK 150

Ikke på lager

Jules Verne: Wilhelm Storitz’ Hemmelighed, 2013, Bureauets Lommebibliotek, 125 kr, paperback, 354 sider, oversat af Lejf Rasmussen

Jules Verne er kendt for sine Robinsonader og sine visionære historier om bl.a. rumfart, sejladser under havet og nedstigninger til vor planets dybeste dybder. Verne var en sand sci-fi pionér – allerede på sin fødselsattest var han forud for sin tid, da der ved en fejl blev skrevet 1928, selv om det var i 1828, at han blev født!

Efterhånden fik Jules Vernes romaner et udtryk, hvor videnskaben blev farlig, og vi møder den gale videnskabsmand. Således også i Wilhelm Storitz´ Hemmelighed, som er den første nye Jules Verne-roman på dansk i en del år.

Det drejer sig om mesterens sidste værk, revideret af sønnen Michel og udgivet efter hans død. Den er opkaldt efter og handler om en gal tysk videnskabsmand der har arvet en farlig hemmelighed fra sin afdøde alkymistfader. Han ønsker at spolere ægteskabet mellem ungarske Myra Rod­erich og franske Marc Vidal og skyr ingen midler for at nå sit mål. Bogen udspiller sig i 1700-tallets Østrig-Ungarn i det nuværende Serbien.