Knud Steffen Nielsen : Udvalgte digte

DKK 100

Knud Steffen Nielsen befinder sig et eller andet sted mellem det, der er glemt og det, der kunne blive virkeligheden. Der står han og ordner verdenssituationen:

Et overbærende hvis hver dag.
Hvis vores stemmer bringer
begyndelsen tilbage,
siger jeg, som om det
får dig til at stå tydeligere.

Det har han gjort i nu mere end et dusin digtsamlinger og det er Det Poetiske Bureaus Forlags store glæde at kunne udgive et fyldigt udvalg af Knud Steffen Nielsens digte og derved give mulighed for, at hele forfatterskabet forhåbentlig kan komme ud til en bredere offentlighed:

Jeg siger: Kaffen er igen på plads i sin kop, løbet ud af
mine ærmer og direkte tilbage. Du bemærkede det ikke.

Digtene benytter sig af en sproglig finurlighed, som man kender fra bl.a. Ursula Ankjær Olsens digte. Knud Steffen Nielsens måde at vende op og ned på sprogets kendte vendinger går i en retning, der sprænger grænserne for, hvad sproget kan rumme og giver plads til mere, end man havde forestillet sig:

passionen passer sig selv med glød,
eller så jaloux, indbildt gravid ved
første stop

Knud Steffen Nielsen er næstformand i Forfattercentret Halds bestyrelse og aktiv i lyriker-gruppen i Dansk Forfatterforening. Digtsamlingerne Toppilot og En kinamands chancer har fået priser af Statens Kunstfond. Han er desuden en anerkendt billedkunstner og repræsenteret bl.a. på Skive Kunstmuseum.