Søren Sørensen : Kontrapunkt

DKK 100

Varenummer (SKU): 2 Kategori: Tags: ,

Søren Sørensen: Kontrapunkt, 2013, 125 kr, paperback, 136 sider

Danmarks største nulevende rimsmed og versemager, Petrarcas kongeniale oversætter Søren Sørensen, er ikke kun klassicist, hvad man kan forvisse sig om i Kontrapunkt, et udvalg af hans modernistiske digte i mere eller mindre fri stil henover de 136 sider. Samlingen består af fire dele med et præ- og et postludium, helt á la Bach.

Vi bliver ført igennem klassiske og moderne landskaber af billedkunst, musik og litteratur, geografi, historie og religion, overalt med Sørensens lærde humanisme som fikspunkt og vejviser. Forfatteren har selv illustreret samlingen.

Søren Sørensen om Kontrapunkt:

“Kontrapunkt er et musikalsk begreb, node mod node, indført af 1500-tallets komponister som Palestrina, videreført af Johan Sebastian Bach i 1700-tallet.

Lyrikken rummer også kontrapunktik; det ligger allerede i navnet: digtets ord kontra lyrens tonerækker,og i dag optræder mange lyrikere sammen med musikere når de læser op, noget der er en slags tilbagevenden til digtets oprindelige væsen.

Men også i ordene selv ligger der en flerstemmighed. Digtet er aldrig entydigt. I denne samling er Kontrapunkt en digtsuite hvori digtene tager udgangspunkt i musikværker, men giver dette modspil/ samklang til historiske forhold, dvs. almentmenneskelige.”