Tilbud

Lene Julskov Krøyer List : Filigran & skeletter

DKK 100 DKK 50

Kysse- og bidsår i kærlighedens karrusel

‘Filigran & Skeletter’ er første digtsamling fra lyrikeren Lene Julskov Krøyer List.En både stemningsmættet, inderlig og tempera-mentsfuld kærlighedshistorie, som går fra indledende flirt og skepsis over den store opløsning i et andet menneske til et nærmest dommedagsagtigt kollaps. En fortælling i digtform, som lægger op til både fortabelse og fordybelse i de mange detaljer og nuancer, og undervejs trækker tråde ud til så forskellige ting som beatlyrik og klassisk symbolisme.

På samme tid er ‘Filigran & Skeletter’ et opgør med minimalismen og effektjageriet i samtidslyrikken. En bog, der sætter gammeldags, men eviggyldige størrelser som ærlighed og intensitet i stedet. List er ikke en lyriker, der mudrer sine vande for at få dem til at synes så meget desto dybere. Hun går uden blusel efter både hjertekulen og skinnebenene.

Flowet, lidenskaben, fortabelsen, forfaldet, døden og kærligheden: Alt dette bliver gribende og insisterende i hendes hånd, og alene måden, hun fletter naturen og universet ind i sindsstemningerne på, er dybt sanselig. I en tid hvor begrebet ”kvindelighed” nærmest er blevet et skældsord, gør hun det smukt igen.

Læs den – langsomt.