Natalia Sordi : Dette mulige udenfor

DKK 150

Kategori:

Natalia Sordi er en af de unge stemmer i den store, argentinske litteratur, der har givet os forfattere som Julio Cortazar og Jorge Luis Borges, som har været med til at definere den moderne verdenslitteratur. Sordis digte befinder sig i det samme magisk-realistiske rum som mange af de sydamerikanske forfattere, der har vundet stor udbredelse i Europa:

ak!
denne krysterhimmel
som lægger afstand til blæsten,
til skyggerne,
til snavset
der søler det vante til
med liv.

Indimellem trænger hun længere ind i det usynlige og det usigelige:

Jeg er nøgen i min tale.
Jeg har intet skjul.
Jeg går frit om i dette udenfor

Natalia Sordi er født i 1976 i Buenos Aires og er ud over at være digter også psykoanalytiker, pianist og komponist. I 2010 blev hun cand.psych. med æresdiplom fra Universidad de Buenos Aires. Hun har deltaget i flere forskningsgrupper og været akademisk medarbejder. Som pianist og komponist har hun med-virket i teater-, film- og TV-produktioner. De seneste år har hun arbejdet som kunstnerisk kurator i sit eget produktionsselskab Femio Producciones og siden 2018, hvor hendes første digtsamling udkom, har digtningen spillet en hovedrolle ved siden af hendes arbejde som psykoanalytiker.

Bogen udkommer i en serie der præsenterer kvindelige latinamerikanske digtere, redigeret og oversat af Malene Boeck Thorborg. Tidligere er udkommet:

Det usynlige sår af Elizabeth Torres
Takket være mennesket af Veronica Zondek