Nina Malinovski : Briste og bære

DKK 350

Kategori:

“Sikke en ublandet glæde det er at læse Nina Malinovskis rigt illustrerede og citerende bog om (forholdet til) sin far, Ivan Malinowski, 1927-1989, Briste og Bære. Bogen giver sin læser lyst til at læse endnu flere bøger om Ivan M…” Lars Bukdahl i Weekendavisen

“En biografi eller en forfatterskabsmonografi er der ikke tale om, og kompositionen er ret så fri, men takket være en sikker sans for udvælgelse af signifikant materiale og en fin evne til at skære igennem til det væsentlige lykkes det Nina Malinovski at formidle hele historien på smuk og medrivende, ja, indimellem bevægende vis.” Erik Skyum-Nielsen i Information

“En befriende kærlig bog om mennesket Ivan Malinowski” – Bo Hakon Jørgensen i Kristeligt Dagblad

Bogen Briste og bære fortæller om den danske digter Ivan Malinowski, og om hvordan især hans tidlige erfaringer under Anden Verdenskrig blev afgørende for resten af hans liv.

Den handler også om forholdet mellem ham som far og datteren, forfatteren Nina Malinovski.

Briste & Bære, skrevet af Nina Malinovski, er ikke en biografi i gængs forstand, den er først og fremmest en kærlighedserklæring. Bogen er til dels baseret på farens ikke tidligere offentliggjorte dagbogsnotater, billeder og breve, dels på datterens erindringer.

At briste og bære; det er en præcis karakteristik af faren og digteren, Ivan Malinowski, men også et billede på, hvordan det var for datteren at skrive bogen.

Der blev meget tavst omkring digteren Ivan Malinowski efter hans død i 1989. Muren faldt få dage efter, neoliberalismen fik lynhurtigt fodfæste i Europa, og Ivan Malinowskis samtid oplevede ham underligt nok som en asketisk betonkommunist. Men der er i disse år en voksende opmærksomhed omkring hans forfatterskabs lyriske, politiske og miljøbevidste sider.

Briste & Bære er den første bog i litteraturhistorien omhandlende forfatteren og lyrikeren Ivan Malinowski, der kan betegnes som en egentlig biografi.