Salim Abdali: Det hun er

DKK 150

Kategori:

Dansk-irakiske Salim Abdali udgiver nu sin tredje digtsamling på dansk, Det hun er.

Den lægger sig i naturlig forlængelse af forgængerne, Stederne er tidens gravplads (2015) – “Indbydende kosmopolitiske digte som både er tankevækkende, mystisk spændende og enkle at læse for den mere utrænede lyriklæser” – og Alfabetmageren (2019) – “Formfuldendte digte som følger en traditionel modernistisk tradition. Alt efter smag kan digtene vurderes som anakronistiske midt i det nye eller forfriskende med et bagudrettet blik.”

Det er følelsesfulde digte der balancerer knivskarpt mellem stringent vestlig modernisme og den rige orientalske tradition.

Om forfatteren

Salim Abdali er født 1956 i Bagdad, Irak, og har haft sin base i Danmark siden 1980’erne hvor han kom hertil som studerende. Han er uddannet biofysiker ved Niels Bohr Instituttet og rejser i denne kapacitet i hele verden. Han har udgivet tre egne digtsamlinger på dansk, adskillige flere på arabisk i diverse genrer, og har desuden markeret sig som oversætter, indenfor hvilket område han har gjort sig særligt bemærket med sine fordanskninger af den syriske nobelpriskandidat, Adonis.