Selvtægt – Det Poetiske Bureau 2005-2010

DKK 150

Selvtægt – Det Poetiske Bureau 2005-2010, paperback, 138 sider, 200 kr.

Selvtægt er en tilbundsgående dokumentation af kunstforeningen Det Poetiske Bureau og dens forudgående manifestationers virke over en periode på næsten fem år, fra første nummer af tidsskriftet, der bærer foreningens navn, udkom i december 2005, til december 2010, kort før foreningen måtte fraflytte sine lokaler på Griffenfeldsgade 52.

Bogen opsummerer alle de prosaiske detaljer såsom vedtægter, bestyrelse og organisation, og giver desuden et indblik i foreningens arbejdsmetoder der var baseret på uafhængige arbejdsgruppers frivillige indsats for at skabe events, udstillinger, udgive bøger på foreningens eget forlag og drive café.

Størsteparten af bogen er dedikeret til en minutiøs gennemgang af de mere end 500 events foreningen i løbet af sine tre år på Griffenfeldsgade har lagt gulv, luft og rumklang til, nemlig poesi-oplæsninger, koncerter, foredrag, filmfremvisninger m.m. Desuden præsenteres forlagets udgivelser og de næsten fyrre udstillinger der har prydet Bureauets vægge er repræsenteret ved udvalgte reproduktioner i farver.