Thór Stefánsson: I dit lys

DKK 100

Ikke på lager

I dit lys, digte, 74 sider, gendigtet fra islandsk af Jon Høyer, illustreret af Sigurdur Thórir

Det er altid den elvte time! Livet er altid på spil! Og der er meget på spil i den islandske digter Thór Stefánssons lyse og klare digte om alt det, der er smukt, om poesien, nærværet, lyset og den elskedes favntag. Selv melankolien og skuffelsen kan være smukke.

Thór Stefánsson er tidligere udkommet på en række sprog. På islandsk har han ni digtsamlinger bag sig. Bogen er illustreret af Sigurdur Thórir med enkle, mytologiske stregtegninger i en stil, der kan minde om visse arbejder af Picasso. Også digtene vidner om en fransk inspiration i Thór Stefánssons lyrik. De har en enkelhed, som man kender fra f. eks. Éluards lyrik – og Thór Stefánsson har da også oversat flere franske lyrikere til islandsk.

Samlingen I dit lys er fuld af digte, båret af netop lys – og håb. I en tid, da mennesket næsten dagligt bliver nedskrevet i værdi i nyhederne og blandt politikere, der slås om stemmer, er det vederkvægende at læse digte om menneskesindets frihed – og om, hvordan denne frihed er selvforstærkende.