Arash Zadeh : Vores kunstige paradis

DKK 175

Kategori:

Få Arash Zadehs nye digtsamling “Vores kunstige paradis” med 25 kroners forudbestillingsrabat frem til 30. oktober.

Intro: Vi lever i mange verdener, siger vi, der også bliver kalder for modeller. De kunne kaldes teorier om vores tilstedeværelse og virkelighed, som nogle gange er brugbare, og andre gange involverer vores aktive valg for at virke efter hensyn. Disse kunstige eller overnaturlige virkeligheder har dog deres udløbsdato. Vores måde at agere på i dette århundrede kan vendes på hovedet i det næste og stadigvæk bruges som en sandhed.

Måske blev den originale synd reddet hjem af Jesus, der udstod fristelserne i ørkenen. En bibelsk historie genfortalt i Bibelen samt John Miltons Det tabte paradis. Og vores tabte paradis blev genskabt af industrialiseringens tekniske teorier og løsninger på det hele. Dette drømmeløse hastværk bemærkes da også i Charles Baudelaires Det kunstige paradis, hvor maskinernes stress driver mennesket i en fart til at udvikle sig og kæmpe med hverdagens strabadser.

Hvordan alt dette udfordrer vores forståelse og håndtering af verden af i dag, er derfor denne samlings omdrejningspunkt, hvor læseren poetisk bliver udfordret.

Første paradis, kongens paradis, bondens paradis, demokratisk paradis, liberalistisk paradis, kommunistisk, socialistisk, nazistisk, industrielt, atomalderens, maskinens og mammons paradis.

Et gedemarked,
disse kunstige paradiser,
overset af Baudelaire
på hash og opium.