Arne Herløv Petersen : Krill

DKK 150

Arne Herløv Petersens novellesamling Krill består af næsten 40 små fortællinger, brudstykker af livsverdener, filtreret gennem forfatterens farverige vid. Det er eksistentielt, det er søgende. Det er næsten en ny genre han her opfinder med de mange spring mellem forskellige tider og verdener, man kunne kalde det kvantefiktion. Og elementært spændende er det også ind i mellem:

De var i læ her, han lirkede ved pistolen i den åbne taske, han trak den op og satte den ind i hendes fuglenakke, i gruben i hendes nakke, han viste med en håndbevægelse, hvad hun skulle gøre.”

(Fra Berlin)

Arne Herløv Petersen trækker på et næsten utroligt stort stof. Han har læst uhyre meget, man ser ham stadig med nye bogposer de steder, hvor tingene foregår. Han har oversat uhyre meget – Arne Herløv Petersen er en af de mest anerkendte og dygtigste oversættere af bl.a. moderne amerikansk litteratur. Og han har skrevet dusinvis af bøger – værkfortegnelsen tæller nu over hundrede, alt inklusive. Alt det kommer for tiden læserne til gode i digte og prosa, der udvider forfatterskabet i mange retninger.