Chr. Braad Thomsen :
Den sørgelige tid er forbi!

DKK 150

Kategori:

Kun én ting gjorde Rainer urolig i hans paradis, og det var hans egen skygge. Når han løb omkring i haven, begreb han ikke, hvad det var for en mørk skikkelse, der forfulgte ham. Han forsøgte at und-slippe den, mens han råbte “av, av”. Men det hjalp ikke. Hans skygge var altid lige i hælene på ham.

Sådan står der et sted i begyndelsen af filmskribent og forfatter Christian Braad Thomsens nye roman Den sørgelige tid er forbi. Det er en roman om en af de personer, der har betydet mest for Braad Thomsen, nemlig den tyske mester-filminstruktør Reiner Werner Fassbinder, der døde alt for tidligt, som 37-årig efter en monstrøst stor og enestående vellykket arbejdsindsats med 13 spillefilm og masser af teaterproduktioner.

Det er en roman om relationer, nære, overraskende, anderledes. En roman om at finde sig selv i en periode, hvor samfundet udvikler sig med stormskridt. Bogen begynder kort efter Hitlers død og slutter, da arrestationen af medlemmer af den Vesttyske terrorgruppe Baader-Meinhof meddeles i radioen.

Vi følger Fassbinder fra hans tidligste barndom og frem til indspilningen af den første film, som forestillet af forfatteren der som alle andre kun har meget få kilder til rådighed angående filminstruktørens barndom. Det er et møde med en energisk og kompromisløs kunstner, et søgende menneske, der gennemlyser og gennemtrænger alt, hvad der kommer ind i hans blik.