Elias Sadaq : Den unge Elias’ lidelser

DKK 150

Kategori:

Den unge Elias’ lidelser er et teaterstykke, hvis titel er en reference til den klassiske roman ’Den unge Werthers lidelser’ fra 1774 af tyske Johann Wolfgang von Goethe. En roman om en mand, som ikke får afløb for sine romantiske følelser. Et forløb om en mand i forfald.

Den unge Elias’ lidelser tager afsæt i Danmark anno 2020. Stykket starter med et bagtæppe om Elias’ opvækst, og det er ikke alene de fysiske rammer, man bliver introduceret til:

Min far sagde, at jeg var en svans, / at jeg skulle opføre mig som en mand. / At i denne verden er det enhver for sig selv. / At de svage bliver slået ihjel.

ELIAS SADAQ (f. 1994) er dansk-marokkansk digter og dramatiker. Han vakte opsigt med sin selvudgivne debut, den digitale digtsamling ’GADESTREGER’ (forlagetgadefilosofi, 2019), der blev nomineret til en Rainbow Award og modtog Danske Skønlitterære Forfatteres Skulderklaplegat. Sadaq fremfører teater-monologen Den unge Elias’ lidelser som sin dramatikerdebut på Folketeatret i København (2021). Denne bog er en bearbejdet udgave af manuskriptet til forestillingen.