Georg Ujvári : At være hin enkelte

DKK 200

Kategori:

Denne bog består af firs målbevidst udvalgte prægnante tekster af nogle af Vestens bedste og mest elskede digtere, i prosaoversættelser og udvalg ved dansk-ungarske Georg Ujvári.

Bogen angår det frie, voksne nutidsmenneske, der har lagt sin intellektuelle og sjælelige pubertet bag sig, idet han selvbevidst og modigt har overtaget myndigheden over og ansvaret for sitsuveræne selv. Hin enkelte, som har valgt, som har besluttet sig for ikke at lade sig lede, lokke eller true af religiøse, politiske eller populære dogmer og normer, fuldt bevidst om prisen for sinfrihed: bestandigt at skulle kæmpe mod afvisning, isolation og hadske angreb, om ikke ligefrem forfølgelse.

I bogen indgår digte oversat fra på engelsk, fransk, tysk, italiensk og svensk og også en række klassiske danske digte. Blandt forfatterne er Baudelaire, Goethe, Schiller, Heidenstam, Södergran, Brontë, Munch-Petersen og mange flere.

Det er en bog der søger at lede mennesket imod at påtage sig sin egen individualitet og således et vigtigt dokument i en tid hvor massemennesket, som vi ellers troede at have sagt farvel til med Østblokkens fald, er på vej stærkt tilbage.