Tilbud

Lau Ingemann Vinther Pedersen : Alle udveje fører til vanvid

DKK 100 DKK 50

Er du den standhaftige lille erobrer, skal du få tusinde af skøger at elske i nat. Er du den brændende frodige lille forfører, får du rigeligt med brænde at fortære min skat.

ALLE UDVEJE FØRER TIL VANVID er en spændende debutdigtsamling. Det er Lau Ingemann Vinther Pedersen, sanger, guitarist og tekstforfatter i bandet Fribytterdrømme, der udgiver 13 prosadigte. Teksterne er præget af dybe sprogbilleder, der samler følelser, stemninger og naturens elementer i et poetisk udtryk:

Du sad dér med et smil i dine hænder og et ansigt dækket af sorg. Jeg vil lade dig ryge træerne i verden. Spise dem. Udpensle din sorg ved ildstedet, hvor en bunke kreaturer stables.

Digtene foregår i en slags rum mellem to mennesker, der hele tiden er på vej til at blive til og til at blive overskredet. Der er et jeg og et du og et vi, som iklædes træk der ligger på grænsen til eventyrets sprog. Som titlen antyder handler det om den stadige kamp med normer og normbrud, som eventyret jo også gør. Midt i samlingen indfinder moderniteten sig som en ekstra understrøm med genklange af Baudelaire og Blomster af det onde:

Straffen for ulydighed er en blomst,  som jeg rækker dig  med stor glæde.  Mellem dens blade har jeg skrevet flere ord af flertydig betydning. Kun til dig – den straffede.

Ligesom hos Baudelaire bliver ALLE UDVEJE FØRER TIL VANVID også en kamp for at afsøge og overskride grænser. En søgen som kan give os en dybere, men ikke nødvendigvis klarere, oplevelse af virkeligheden.