Tilbud

Li Bai : Møde på Mælkevejen

DKK 150 DKK 105

Oversætter Arne Herløv Petersen fortæller i forordet til dette første store udvalg af Kinas måske største digter, Li Bai (701-62), at han under et besøg i Kina i 1970’erne så en lang kø udenfor en boghandel og forbløffet konstaterede at man ventede på en udgivelse af digtere fra Tang-tiden. Der kan have stået et digt som dette uddrag:

Hvor mange gange skal jeg se foråret grønnes igen?
Høre fugles stadige sang

Vejen hjem ender ved Himmelens rand.
Her syd for floden hvidhåret, gammel

Mit hjerte flyver til skyer i passet mod nord
Mit livs overflod løb ud
Mine gamle marker og haver begravet i ukrudt
og hvor skal jeg hen?

Om det 200 sider store udvalg Møde på mælkevejen også kan skabe køer ved boghandlerne i indre by, vil tiden vise. Under alle omstændigheder har Arne Herløv Petersen skabt en intens og vis samling af den store digters værker.

Li Bai (også kendt som Li Po) er den fornemste repræsentant for Tang-tiden, denne store guldalder i kinesisk poesi. Li Bai var kendt i sin samtid, men det var først efter et par hundrede år, han blev betragtet som en af de største kinesiske digtere nogensinde. En samtidig litterat mente, at Li Bai havde skrevet ti tusinde digte. Omkring tusinde er bevaret til i dag.

Møde på Mælkevejen rummer små 100 digte og en 20 sider lang biografisk skitse over Li Bai, skrevet af Arne Herløv Petersen.