Tilbud

Ole Perregaard: sgu!

DKK 100 DKK 50

Den mest dadaistiske af de danske dadaister, Ole Perregaard, er nu ude med tredje udgivelse i den serie af småbøger sammensat af breve, henvendelser, digte og billedkunst som blev indledt med ork! i 2018 og fulgt med op gid! i 2019.

Nu kommer sgu! der fortsætter i samme stil – dada! – med en række breve og digte som er afsendt ”med kærlig hilsen fra Klat” og altid henvendt til ”kære Kladja”. Det er oldnordisk mytologi, barndomserindringer, halvsjofle fortællinger og forestillinger og indignerede kommentarer til tidens politiske landskab.

Om første bog i serien, ork! (2018) skrev bibliotekernes sagkyndige lektør: “Hvad er meningen med det hele? Over et år har Ole Perregaard skrevet digte og prosastykker, der er sat op som en ‘gagagnostisk dadadag-bog’. Alle teksterne er daterede og lavet som en monologisk henvendelse fra et jeg til et du. [De] skriver sig ind i dadaismens tradition og forholder sig dermed anarkistisk og legende til alle konventioner og regler … Det handler om meningen med det hele og er ramme alvor, men alligevel hylende morsomt. Herlig udgivelse.”