Søren Tiemroth : Overland

DKK 250

Kategori:

Denne bog er til alle, der gerne vil vide, hvordan livet i Danmark tog sig ud for unge mennesker i starten af 1970’erne. Og til dem, der vil vide, hvordan det var at være hippie og rejse Overland, som det hed, uden at flyve, hele vejen til Indien. For at flygte fra småborgerligheden, Otto Leisner i TV, medisterpølser og Medova  og de små provinshuller. For at give sig hen til den store verden og alle dens fristelser og forfølge en drøm om et helt andet liv.

Bogens hovedpersoner er Jens, Anna og Henrik. Jens og Anna er kærester, og Henrik er Jens’ lillebror. Det er Jens’ idé at de skal tage afsted. Planen er at finde Eik Skaløe eller finde ud af, hvad der skete med ham. Undervejs gennem Centralasien udvikler de to brødre et fjendskab med Anna i centrum, som får frygtelige konsekvenser.

“Han har med garanti lagt nogle spor ud i den. Alt andet er umuligt med Eik. Hvis det selvmord var et fupnummer, så har han lagt et spor ud i den bog. Man skal bare finde dem og tyde dem rigtigt. Tænk dig lige, brormand: At finde Eik Skaløe! Bare gå op til fyren og sige: Hej Eik!”

Henrik så ned på fotografiet, som jeg nu igen havde lagt foran ham. Der var stille lidt.

“Jeg ved det godt,” sukkede jeg. “Jeg ved det godt. Sandsynligvis er Eik død. På en måde er jeg næsten sikker på det. Når man ser det billede, tænker man: Den fyr har ikke langt igen. Ikke? Og så er der jo det citat, du ved. De berømte sidste ord.”

“The cruel person inside me,” nikkede Henrik.

Overland er Søren Tiemroths min første roman. Han har tidligere udgivet tre LP’er med bandet The New Investors og har skrevet i mange år. Søren siger om sin roman: “Det var først med Overland, at jeg fik den helt rigtige historie at fortælle. Den indeholder alt det, der fascinerer mig mest: Tresserne og halvfjerdserne som tid, det livtag mine forældres generation tog med musikken og de euforiserende stoffer, eventyret ved at rejse ud i en del af verden, som på den tid endnu var uopdaget af vestlige turister. Samtidig er det en bog om det Velfærdsdanmark, som jeg selv er barn af, og som mine hovedpersoner forlader uden alligevel at kunne forlade det helt. Og ikke mindst er det en historie om ung, ustyrlig kærlighed. I sidste ende er bogen vel mit forsøg på at forstå hippiegenerationen, og hvorfor det gik dem, som det gjorde.”