Tilbud

Utyske No. 2 – De lyshigende

DKK 100 DKK 50

I biologien er der meget der er gået galt siden mennesket begyndte at tænke sig om. Trækker man på smilebåndet nu, skal man vide, at det netop er et eksempel. Ganske vist et eksempel på noget, der er gået godt galt. (Fra Sjælden og ensom)

Sådan begynder en af småfortællingerne i Gorm Rasmussens nye bog i serien Utyske. Bogen har titlen De lyshigende og serien beskrives af forfatteren selv således: “Utyske er en serie af småbøger om den skygge som ikke flytter sig med solen … sådan en har alle! En serie der lever op til titlen der er navnebeslægtet med tosse og tusmørke.”

Når du er dreng, og du en dag skærer dig en stav af et af de smukkeste træer ude i skoven. Så skal du vide: Træet du skar den af, kræver noget af dig til gengæld …. det ved du også godt på en eller anden måde; du kan mærke at grenen endnu er levende. Den ligger dejligt i din hånd, du føler dig stærk af den. (Fra Spadsereturen)

Teksterne i bogen bevæger sig rundt i landskaber over hele landet med beretninger om nære og fjerne hændelser, der alle kaster den lidt skæve vinkel på tilværelsen. De minder om Frank Jægers sene prosabøger og om nogle af Martin A. Hansens noveller med beretninger fra barndommen.

Gorm Rasmussen har tidligere udgivet en lang række bøger, senest bl.a. fortællingen om modstandsmanden Lille-Sven og den humoristiske samfundsskildring Bertil Betjents saga, begge på Gyldendal.