Tilbud

Victor Serge : Jordskælv & andre fortællinger

DKK 150 DKK 105

Victor Serge var revolutionær og forfatter. Hans forfatterskab breder sig over mange genrer. I dette udvalg kan man finde tre store noveller af Serge, oversat af Thorvald Berthelsen. Det er Hvidehavet, Hospitalet i Leningrad og Jordskælv.

Ikke mindst i de to første noveller, Hvidehavet og Hospitalet i Leningrad, kan man se forfatterens kritiske holdning til sovjetregimet – og hans socialistiske overbevisning, som det ikke fik bugt med.

Victor Lvovich Kibalchich, bedre kendt som Victor Serge, var professionel revolutionær i størstedelen af sit liv og dernæst hovedsageligt romanforfatter fra 1929 til sin død i 1947. Som forfatter er han både inspireret af de store fransksprogede og russiske romanforfattere før Første Verdenskrig og romankunsten i revolutionernes kølvand, især romanerne af Dos Passos fra USA, ireren James Joyce og Boris Pilnyak fra Sovjetunionen. Hans tosprogethed og baggrund i både den russiske og vesteuropæiske kultur og hans deltagelse i de revolutionære brændpunkter efter Første Verdenskrig er afgørende for hans forfatterskab. Han blev født 1890 i Bruxelles og døde den 17. november 1947 i Mexico City.

På Det Poetiske Bureaus Forlag er tidligere udkommet Så gløderne ulmer i ørkenen, et udvalg af Victor Serges digte. Bibliotekernes lektør skrev: “Udtryksfulde digte fra en politisk aktivist der skriver uden frygt for konsekvenserne.” Bogen indeholder foruden de nævnte noveller også et forord med en grundig indføring i Victor Serges liv og forfatterskab.