William Blake : Jerusalem

DKK 350

Kategori:

William Blake (1757-1827) er blevet respekteret som digter siden sin levetid, men som kunstner hævede han sig først over obskuriteten, da hippierne tog ham til sig i 1960’erne. Han påbegyndte tilsyneladende sit epos Jerusalem – Giganten Albions emanation i 1804, hvor han endnu ikke havde afsluttet sit forudgående værk, Milton, men bogen forelå først færdiggjort i 1820. 

Vi præsenterer nu JerusalemGiganten Albions emantion i en pragtudgave i garnhæftet hardcoverformat med originalillustrationer samt noter, et navneregister, en gennemgang af de vigtigste begreber og skikkelser, en litterær kritik, samt et par ord om Blakes budskab, alt besørget af oversætter Lars Rasmussen.

Af bogens tilegnelse til læseren fremgår det, at Blake mener, at det er selve Guds tordnende røst, der høres, og at bogens fremkomst vil få kosmiske konsekvenser: ‟Læser! Du, der elsker bøger! Du, der elsker Himmelen og den Gud, fra hvem alle bøger er blevet givet, som i det gådefulde Sinais skrækkelige grotte gav Mennesket skrivekunstens vidunderlige gave; igen taler han i torden og ild! Tankens Torden, og flammer af vildt begær; selv fra Helvedes dybder hører jeg hans stemme i mine ørers bundløse grotter. Derfor trykker jeg; og forgæves skal mine typer ikke være: Himmel, Jord og Helvede skal fremover leve i harmoni.”

Gå ikke glip af denne mærkværdige bog som Blake selv regnede for sit hovedværk!

* Forudbestillingsrabat tilbydes mod at forlaget kan hæve beløbet på din konto med det samme. Tilbuddet er gældende frem til 30. november og bogen forventes afsendt senest den 13. december.